torsdag den 7. juni 2012

Håndværkerne


På Statskolen i Horsens findes der et drama B hold. Tre af de elever der går der har valgt at bruge Line Knutzons Håndværkerne til deres eksamensforestilling.
Og dette har ikke været et dårligt valg for de tre, talentfulde skuespillere.
De har selv valgt brudstykker fra det oprindelige manuskript og sat dem sammen så det passer ind i deres helt egen lille forestilling.
Som publikum blev man vist ned i den fjerneste afkrog af kælderen. Her var der sat enkelt belysning op og forholdsvis enkel scenografi, "hvad skal jeg nu være vidne til" tænkte man. Men så gik forestillingen i gang, og jeg må sige at den var yderst underholdene.
 De tre skuespiller formåede ar ramme de oprindelige karakterer, men på en måde så de alligevel gjorde dem til deres egne. Håndværkeren Glen, blev spillet af Freja Bregenballe Jeppesen, men på trods af kønsforskellen på hende og hendes karakter, formåede Freja at ramme den sjuskede håndværkertype, som Glen er, på en yderst overbevisende måde.
Den førnævnte enkelte belysning, der bestod af projektører, gjorde at man, som publikum, fik følelsen af at være i et byggerod af et hus, netop det som scenografien var tiltænkt at være.
Selve handlingen var både hysterisk morsom, men samtidig var brudstykkerne sat sammen på en måde der gav en perfekt spændingsopbygning, som topper i slutningen af stykket med et pludseligt drab.
Alt i alt skal det siges at præsentationen af dette, i forvejen fremragende stykke, var helt fantastisk og på et langt højere niveau end blot drama B! 
 (Anmeldelse skrevet af Nicoline Thyrsted)
(billeder taget af Nicoline Thyrsted)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar