onsdag den 6. juni 2012


Eventyrteatret

Østmarken 4, baghuset, 2860 Søborg. Sådan lyder adressen på Danmarks største teater hvis rollebesætning udelukkende består af børn og unge fra 7- 19 år, Eventyrteatret!
Teatret begyndte i 1991 og det var nuværende teaterleder Susanne Vognstrup der startede det hele op. Visionen var fra starten af at etablere et teater hvor børn og unge med særlige talenter kunne udfolde sig og blive endnu dygtigere. Og man må sige at det er lykkedes teatret at efterstræbe denne vision. Overalt i dansk kultur og teaterliv ses børn og unge fra Eventyrteatret. Det er yderst imponerende og misundelsesværdigt for alle os med samme brændende passion for teaterfaget at Eventyrteatret formår at udvikle disse, i forvejen, talentfulde unge mennesker således at de drømme som mange af dem har om at komme ind i scenekunstbranchen bliver indfriet.
Teatret er en selvejende institution som falder udenfor fritids og teaterloven, hvilket nok også er en medvirkende faktor til at talentmassen er så enorm og hvilket gør det endnu mere imponerende da den økonomiske del er det mere krævende uden den kommunale støtte. Børnene der kommer ind på teatret bliver særligt udvalgt blandt mange ansøgere og der er ingen tvivl om at ambitionsniveauet er helt i top.


 Personligt blev jeg viklet ind i eventyruniverset i år 2008, hvor jeg for første gang så teatrets familiemusical der spiller hvert år i efterårsferien i Glassalen i tivoli. Stykket der blev spillet det år var Den bestøvlede kat, og det blæste mig helt bagover! Jeg blev så fanget af hele teatret koncept og jeg har siden dengang været vild med dem og deres forestillinger og har mange gange siden bandet og svovlet over at det ikke kunne lade sig gøre for mig at gå der. Jeg kan intet negativt sige om det jeg ved om Eventyrteatret! Talentet er i top, kostumerne og kulisserne er fantastiske og i de interviews mm man har hørt fra både Susanne Vognstrup og eleverne, virker der som om sammenholdet og det sociale ikke kunne være bedre! Teatret har igennem årene fået kæmpe anerkendelse og det er, efter min mening, helt og holdent fortjent!


Foruden familiemusicalen i efterårsferien, har Eventyrteatret en juleforestilling der kører hele december måned i weekenderne. I begge forestillinger er der ikke sparet på noget og alle teater og eventyrelskere mellem 4 og 100 år vil få sig en god oplevelse. Desuden kan Eventyrteatret ses i løbet af året forskellige steder, både centre, på Bakken og mange andre steder.
Lige efter familiemusicalen i tivoli åbner tilmeldingen for optagelsesprøverne til kommende sæson. Og ingen tvivl om at Eventyrteatret kan åbne mange døre i livet, så børn og unge mellem 7 og 19 år som virkelig brænder for teaterfaget, støt teatret, se deres forestillinger og meld jer endelig til optagelsesprøven, hvem ved, måske kan Eventyrteatret hjælpe med at gøre jeres drømme til virkelighed?

Der er lavet flere videoer, interviews mm om eventyrteatret, se en af dem her. Den omhandler hele arbejdsprocessen under den sidste forestilling, Herkules.

Årets store produktion er Valhal. Gå ind og læs om Valhal og Eventyrteatret generelt på deres hjemmeside her.(Skrevet af Nicoline Thyrsted )


Ingen kommentarer:

Send en kommentar